Omroep Brabant brengt gevaarlijke verkeerssituaties in kaart met PraatMee
Omroep Brabant brengt gevaarlijke verkeerssituaties in kaart
Te hard rijdende auto's, onoverzichtelijke kruispunten en weinig ruimte voor fietsers. Iedereen kent vast wel zo’n gevaarlijke verkeerssituatie in zijn of haar woonomgeving. Sinds gisteren zet Omroep Brabant de online participatietool PraatMee in om gevaarlijke verkeerssituaties in de provincie Noord-Brabant te inventariseren.
Via een interactieve kaart kunnen inwoners hun gevaarlijke situatie letterlijk op de kaart zetten. Dit is een mooi voorbeeld van hoe PraatMee ook voor dit soort situaties perspectief biedt. PraatMee voorziet Omroep Brabant van de middelen om hun publiek te betrekken bij het identificeren van verkeershotspots. En dit initiatief werd meteen een succes! Binnen slechts één dag na de lancering werden er al meer dan 250 locaties op de kaart gezet door de betrokken inwoners van Brabant. En de kaart wordt nog steeds elke minuut completer!
Hoe werkt het melden?
Inwoners die een gevaarlijke verkeerssituatie plek willen melden, starten PraatMee via de link bij het artikel. Vervolgens wordt de gevaarlijke locatie nauwkeurig op de kaart geprikt, inclusief een korte toelichting wat hier aan de hand is. De meldingen worden door de medewerkers van Omroep Brabant gecontroleerd en na goedkeuring verschijnen ze op de totaalkaart.
Deze aanpak draagt niet alleen bij aan een groter bewustzijn van verkeersveiligheid, maar is ook een mooi voorbeeld van hoe PraatMee een tastbare bijdrage levert aan het creëren van een veiliger Brabant! Lees hier het artikel van Omroep Brabant om de reactiekaart te bekijken.
Meer weten?
We zijn trots dat PraatMee voor Omroep Brabant een effectieve aanvulling is gebleken en hopen dat deze tool ook voor andere inventarisaties het gewenste inzicht zal bieden. Benieuwd naar hoe PraatMee ook voor jouw organisatie kan werken? Boek vandaag nog een demo en ontdek hoe we samen de weg naar een veiligere toekomst kunnen plaveien!
Het artikel van Omroep Brabant over gevaarlijke verkeerssituaties.
De reactiekaart tijdens de eerste week dat de kaart online stond.
PraatMee 2.0
De nieuwste versie van PraatMee is voorzien van allerlei nieuwe features, maar uiteraard nog steeds te gebruiken op de tablet en telefoon!